Jakie są najlepsze warzywa i owoce suszone?

Bez względu na porę roku zawsze należy wzbogacać swoją dietę o wartościowe składniki odżywcze zawierające witaminy oraz minerały. Niestety niekiedy jest ograniczony dostęp do świeżych produktów. Mimo wszystko odpowiedniki suszonych warzyw i owoców są najlepszym sposobem na uzupełnienie swojej diety. Są to produkty z ekologicznych upraw, które odpowiednio suszone i zabezpieczone gwarantują najwyższą jakość.

Smaczne przekąski z suszonych owoców

owoce suszone

Ekologiczne owoce egzotyczne oraz rodzime z krajowych plantacji po procesie suszenia nadal charakteryzują się swoim określonym naturalnym smakiem. Stanowią świetny dodatek do koktajli owocowych, musli zbożowych oraz deserów. Różnorodność produktów zapewnia pełny ich wybór. Dostępne są  suszone:

  • maliny,
  • porzeczki,
  • jagody,
  • truskawki.

Owoce suszone stanowią szeroki asortyment owocowych przekąsek łączonych również z różnorodnymi zbożami oraz płatkami. Tego typu musli posiada Certyfikat Bio. Są to produkty wegańskie, bez dodatku cukru oraz bez glutenu.

Niezastąpione suszone warzywa

Niemal w każdej kuchni warto mieć pod ręką warzywa suszone, które można dodawać zarówno do wszystkich zup, jak i sosów oraz zapiekanek. Mieszanka różnych suszonych warzyw to idealna podstawa do przygotowywania szybkiego dania. Za korzystaniem z tego typu produktów przemawia oszczędność czasu w obieraniu świeżej marchewki, pietruszki, pory, selera bądź cebuli. Niekiedy zakupione warzywa szybko ulegają zepsuciu. Z kolei suszone posiadają gwarantowany termin przydatności aż do 90 dni. Suszone grzyby ze względu na wysokie walory smakowe są doceniane w każdej kuchni. Bez względu na okoliczności warto zasmakować dań z podgrzybków bądź borowików. Można z nich przyrządzić pyszne sosy lub przygotować farsz do pierogów oraz uszek świątecznych.